Cart

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Ελαιόλαδο, ο χρυσός της Κρήτης

Η καλλιέργεια της ελιάς είναι ευρέως διαδεδομένη από τη Μινωική εποχή. Για αιώνες οι θρεπτικές (καρύκευμα), αισθητικές (καλλυντικό), φαρμακευτικές (επούλωση γρατζουνισμάτων, επούλωση εγκαυμάτων και ξήρανσης από τον ήλιο και το νερό), κι άλλες ιδιότητες (φως, λιπαντικό, ξύλο) του ελαιολάδου και της ελιάς, αναγνωρίζονταν από το μεσογειακό πληθυσμό. Η κατανάλωση του, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού, έχει ασυναγώνιστη οργανοληπτική αξία. Συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, παρέχει αμυντικό μηχανισμό που καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και εμποδίζει την καρκινογένεση. Ακόμα δημιουργεί ασπίδα προστασίας έναντι μολύνσεων και φλεγμονών καθώς και δυσλειτουργιών του ήπατος. Ενισχύει το καρδιοαγγειακό, πεπτικό, σκελετικό νευρικό σύστημα. Συγκαταλέγεται στις 10 ωφελιμότερες τροφές για τον άνθρωπο.

Δημιουργήσαμε τη δική μας ετικέτα για το "υγρό χρυσάφι" που παράγεται στους πρόποδες του Γιούχτα, του ιερού βουνού των Μινωιτών , από τους ιδιόκτητους ελαιώνες πιστοποιημένης ελαιοκαλλιέργειας όπως και επιλεγμένων παραγωγών – συνεργατών.

Και το όνομα αυτής ΜΙΝΩΑ ΓΗ, απόλυτα εναρμονισμένοι με το τοπίο, τη φύση και την ιστορία.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018