Λεπτομέρειες προϊόντος

0 Rating
24,86 €
In Stock
SKU: 0027
Σαλιγκάρια Helix Aspersa σε διχτάκι 3kg. Συνοδεύεται με καρτέλα σήμανσης προϊόντος, η οποία περιλαμβάνει συνταγή παρασκευής του. Περίοδος διακίνησης: 1 Φεβρουαρίου - 30 Ιουνίου

Το σαλιγκάρι που εμπορευόμαστε είναι το Helix Aspersa (Mϋller), είναι γαστερόποδο και ανήκει στην οικογένεια helicidae, το γένος helix. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρό σαλιγκάρι, που στην Ελλάδα είναι γνωστό με την κρητική του ονομασία ως χοχλιός, το οποίο υπάρχει και ζει σε όλους τους νομούς της Κρήτης  και κυρίως στο νομό Ηρακλείου, ή με τη γαλλική του ονομασία ως μικρό γκρι (petit gris). Χαρακτηριστικό του είδους είναι το χρώμα, καθώς και το κρέας του που είναι αρκετά πιο ανοιχτόχρωμο σε σύγκριση με άλλα είδη σαλιγκαριών. Το κρέας του θεωρείται από τα πλέον νόστιμα και προτιμάται σε συνταγές που δεν χρησιμοποιούν πολλά μυρωδικά ή μπαχαρικά έτσι ώστε να μην επικαλύπτεται η εξαιρετική γεύση του. Βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, το σαλιγκάρι Aspersa είναι το μοναδικό είδος που η σάρκα τρώγεται ολόκληρη, όπως βγαίνει από το κέλυφος. Καταναλώνεται ευρέως στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη δυτική και νότια Γαλλία, στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Διατροφική Αξία

Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα από την εποχή της Μινωικής Κρήτης, που παρουσιάζει σημαντική διατροφική και φαρμακευτική αξία, χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη και υψηλή σε ανόργανα θρεπτικά συστατικά, αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς παρεμποδίζουν αθηροσκλήρωση και θρόμβωση, έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, δρουν προληπτικά σε αλλεργίες, κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος. Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης, σε ανακατασκευή κατεστραμμένων ιστών του πεπτικού, περιορίζει της παθήσεις του συκωτιού, την αρτηριοσκλήρωση και την παχυσαρκία. Είναι καλή πηγή φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου, νατρίου, σεληνίου, αμινοξέων, βιταμινών και ασβεστίου, ιχνοστοιχείων και σιδήρου. Προστατεύουν από καρδιοπάθειες και συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν ακόμη.

Παρακαλώ συνδεθείτε για να αξιολογήσετε. Σύνδεση