Lorem ipsum dolor sit amet

Τυπικά όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007. Στην πραγματικότητα όμως το εμπορικό δαιμόνιο της οικογένειας χρονικά είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται μερικές δεκαετίες πριν με διαφορετικούς ανθρώπους, εποχές και μέσα αλλά με το ίδιο αναλλοίωτο μεράκι.

Τυπικά όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007. Στην πραγματικότητα όμως το εμπορικό δαιμόνιο της οικογένειας χρονικά είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται μερικές δεκαετίες πριν με διαφορετικούς ανθρώπους, εποχές και μέσα αλλά με το ίδιο αναλλοίωτο μεράκι.

Η αγάπη, το αρχανιώτικο μεράκι και η πείρα τριών γενεών μας ενέπνευσε. Σε μια κατεξοχήν αμπελουργική περιοχή και μέσα στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας δημιουργήσαμε μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας για τα προϊόντα που παράγουμε εμείς και η επιλεγμένη ομάδα παραγωγών της εταιρεία μας.

Η MINOAN FRUITS με την έδρα της στις Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στον ευρύτερο χώρο της παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης κυρίως επιτραπέζιου σταφυλιού το καλοκαίρι του 2007.

Η οικογένεια μας εδώ και τρεις γενιές δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορεία του εν λόγω προϊόντος. Θέλοντας λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση δημιουργήσαμε μια σύγχρονη επιχείρηση με αντικείμενο την τυποποίηση και συσκευασία της παραγωγής μας και όχι μόνο και γενικότερα φρούτων και λαχανικών.

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης κ. Νίκος Γιαννιδάκης, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στην παραγωγή και εμπορεία επιτραπέζιου σταφυλιού, επιμελήθηκε προσωπικά τον σχεδιασμό και την οργάνωση της επιχειρησης.

Η μελέτη και η κατασκευή των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, ξεκίνησε στις αρχές του 2004. Οι εργασίες ανέργεσης και εξοπλισμού αποπερατώθηκαν το καλοκαίρι του 2007 όπου εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί, δημιουργώντας νέες διεξόδους στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής.


Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν 2.000 τμ. μέσα σε μια έκταση 10 στρεμμάτων αμπελώνα και συμπεριλαμβάνουν διοικητικούς, αποθηκευτικούς και ψυκτικούς χώρους για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των προϊόντων. Αναλυτικότερα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει γραμμές διαλογής και επεξεργασίας νωπών φρούτων και λαχανικών, αυτόματο εμφιαλωτικό μηχάνημα τυποποίησης ελαιολάδου, δεξαμενές συλλογής και αποθήκευσης για το αυστηρά επιλεγμένο έξτρα παρθένο συμβατικό και βιολογικό ελαιόλαδο Π.Ο.Π. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης).

Τα προϊόντα μας προέρχονται κυρίως από τους ιδιόκτητους αμπελώνες διαφόρων ποικιλιών της εταιρείας καθώς και των μελών της επιλεγμένης ομάδας παραγωγών της MINOAN FRUITS πιστοποιημένοι με GLOBAL GAP Version 4 Option 2.

Στους αμπελώνες μας καλλιεργούνται οι εξής ποικιλίες: έξτρα τόμσον, τόμσον, σουλτανίνα κέρινη, μαύρη και κόκκινη, ραζακί κέρινο, μαύρο και κόκκινο, σουπέριορ λευκό και κόκκινο (MINOAN), RED GLOBE και CALMERIA. Όμοιες ποικιλίες προμηθευόμαστε και από την επιλεγμένη ομάδα παραγωγών της εταιρείας.

Η συσκευασία, όσον αφορά τα επιτραπέζια σταφύλια γίνεται σε σακουλάκια και κουπάκια (ανοικτά και κλειστά, του ενός και δύο κιλών) κατ’ επιλογή του πελάτη, σε χαρτόκουτα των 2, 5, 10 κιλών, καθώς επίσης και σε 7 κιλών χύμα.

Πριν την έναρξη του τρύγου και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το Πάσχα, συλλέγουμε φρέσκα αμπελόφυλλα από τους επιλεγμένους αμπελώνες, απαλλαγμένους από οποιαδήποτε χημική επέμβαση, τα οποία συσκευάζουμε σε χαρτόκουτα χύμα και flow pack. Ο τρύγος ξεκινάει στις αρχές του Ιούλη με την πρώιμη ποικιλία σουπέριορ και συνεχίζουμε μέχρι και το τέλος του Νοέμβρη με τις υπόλοιπες ποικιλίες.

Τα προϊόντα μας τυποποιούνται και διατίθενται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.


Πιστοποιήσεις

Η μονάδα είναι πιστοποιημένη από την TÜV με ISO 22000:2005 (TÜV CERT EN ISO 22000) και IFS FOOD. Εφαρμόζει συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα για την τυποποίηση, συσκευασία και εμπορεία των προιόντων μας.

Δημιουργήσαμε τη δική μας ομάδα επίλεκτων παραγωγών, πιστοποιημένη από την TÜV HELLAS με GLOBALGAP Control Points and Compliance Criteria (CPCC), Intergrated Farm Assurance, Version 4.0, Option 2 - Producer Group. Η ομάδα, εκτός το κύριο προιόν που είναι το επιτραπέζιο σταφύλι, περιλαμβάνει και παραγωγούς που πιστοποιούν άλλες καλλιέργειες όπως: εξαιρετικής ποιότητας σταφίδα σουλτανίνα αποξηραμένη, σύκα, πεπόνια, ρόδια, καρπούζια, πιπεριές, προιόντα τα οποία η εταιρεία διακινεί στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.